Начало | Италия | Екскурзии | Италия | Рим | Специални предложения за почивка | Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море Италия

Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море

 ПРОГРАМА

 ПРОГРАМА

 

1 Ден /София – Рим – Рокето/

Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05.30ч. Отпътуване за Рим в 07:35ч. Пристигане на летището в Рим в  08:30 ч. /местно време/ Следва целоднвена туристическа обиколка на Рим и свободно време. С право столицата на Италия се нарича „Вечният град”. От основаването си през 753 г. пр. Хр., Рим е място, където се твори история. Днес това е съкровищница от културни паметници. Богатото минало на Рим  започва от Капитолийския хълм. На него се разкрива и великолепна панорама към запазения археологически парк „Римският форум” с останките от храмове и триумфални арки, свидетелстващи за величието на града, владял цялото Средиземноморие. Колизеумът, със своите внушителни размери и елегантна архитектура, от своя страна показва и страстта на римляните към гладиаторските битки и животински боеве. Пиаца „Венеция” е разположена пред прочутия и огромен паметник „Виториано”, символ на италианското обединение, осъществено през ХІХ в. „Фонтана ди Треви” и пиаца „Навона” са образци на римската урбанистика и художествена мисъл от бароковата епоха, а пътят между тях минава покрай Пантеона, най-добре запазената антична сграда в света. Отпътуване с автобус за крайбрежието на Гросето/ Рокето. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 Ден  /Кастелионе/ 

Закуска. Полудневна екскурзия до Кастелионе. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка следобяд. Вечеря. Нощувка.

3 Ден /Флоренция/

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Флоренция. Разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националният „пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. По желание посещение на галерия „Уфици”. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 Ден  /Сиена и Сан Джиминяно/

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно. Градът на Стоте Кули, така италианците романтично наричат Сан Джиминяно, град с хилядолетна история, основан от етруските през 6 в. пр. Хр. Днес тази привлекателна тосканска перла е успяла да съхрани огромна част от средновековното си наследство с множеството си църкви, домове и дворци. Прочут по света със своите високи четвъртити каменни кули, от някогашните 72, днес са запазени 13, строени в периода ХІ-ХІV в. Тези внушителни паметници някога са били част от домовете на богатите местни фамилии, които търгували със Светите земи. В Сан Джиминяно все още могат да се видят следи от кръстоносците, които именно от тези места са събирали непървородните синове на заможните жители и са ги отвеждали в Светите земи. Не бива да се пропусне да се види в Сан Джиминяно – крепостната стена на Медичите с кулата „Сан Франческо”, пиаца „Цистерна”, пиаца дел Дуомо с двореца „Палацо дел Подеста”, където през 1300 г. се установява за кратко да живее Данте Алигиери, катедралната църква, посветена на „Успение на Света Богородица”, където е разположен и параклисът на Света Фина с великолепни ренесансови фрески, дело на Доменико Гирландайо (учителят на Микеланджело), църквата „Сан Франческо” на рицарите тамплиери и много други. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден /Асизи и базиликата на Св. Франциск/

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Асизи.   Пътувайки на югоизток от Тоскана се достига до региона Умбрия, не по-малко живописен и богат на история. Непосредствената граница между двете области се допира в езерото Тразимено, край чиито северни брегове през 217 г. пр. Хр. картагенските войски, водени от Ханибал разбиват римляните. Сред най-забележителните места в Умбрия, без съмнение попада малкото градче Асизи, изтъкано в подножието на Апенините. Хилядолетна история е преплетена по тесните улици, загатващи за умбри, етруски и римляни и славни рицарски времена. Но най-голямото очарование на Асизи е базиликата „Св. Франциск”, средище на ордена на францисканците, чието начало той води от ХІІІ в., когато именно тук е живял и извършвал чудеса Светецът-покровител на Италия – Франциск – родоначалник на субективизма, идеализма и предвестник на Ренесанса. Във великолепната готическа базилика се съхраняват мощите на светеца, превръщайки мястото в поклоническо средище. Тук се открива и частица от българската история, а именно през октомври 1930 г. в базиликата „Св. Франциск” се състои сватбената церемония на цар Борис ІІІ и царица Йоанна. Днес тук се намира и гробът на българската царица. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.  

6 Ден /Питилиано и термите на Сатурния/

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния. Разположен върху скалисто плато в областта Марема, Питилиано е магическо място, където времето е спряло и всеки стъпил по каменните улици се пренася назад в Средновековието. Множеството църкви, каменни постройки, синагога и еврейски квартал, дават на Питилиано прозвището „Малкият Йерусалим”. Някога това градче е било независима крепост на богатата фамилия Орсини, но през 1608 г. след множество войни с Великото херцогство Тоскана, градът се предава и става владение на фамилията Медичи. Сред многобройните забележителности на града се открояват Акведуктът на Медичите, крепостта Орсини, Археологическият музей, разполагащ с огромна експозиция, представяща следите от човешка дейност от неолита до Средновековието, катедралата „Св. св. Петър и Павел”, еврейската синагога и др. Отпътуване за Сатурния. Недалеч от Питилиано горещ минерален извор (+37,5 С) спуска своите води в красив водопад, който през хилядолетията е изваял варовиковата и мраморна скала в забележителни вани, напомнящи на барокови рокаи. Някога водите са използвани за построената в близост воденица, но оценявайки богатството на минералната вода днес, Сатурния привлича туристи, дошли да се потопят сред топлите води на извора. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 Ден /Рим / Ватикана/ 

Закуска. Отпътуване за Рим в 09.00ч. Посещение на Ватикана /входната такса се заплаща допълнително/. Свободно време в Рим. Настаняване в хотел в Рим. Нощувка.

8 Ден /Рим – София/

Ранна закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 09:30ч. Пристигане на аерогара София в 12:20ч.

 

*Минимален брой туристинеобходим за осъществяване на екскурзията – 30 човека

**Срок за уведомление при недостиг на минимален брой туристи за ексурзията: 7 дни преди датата на отпътуване

 

ЦЕНИ

 

Дати

Турист в стая с две легла

Турист в единична стая

На турист при 3 ма

30.04.2017 - 07.05.2016

22.09.2017 - 29.09.2017(stop sale !)
 

1198.00 лв.

1398.00 лв.

1098.00 лв.

 07.05.2017 - 14.05.2017 

29.09.2017 - 06.10.2017

1148.00 лв.

1348.00 лв.

1048.00 лв.

 

*Начини на плащане – 500.00 лв. депозит при записване, останалите доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. Заплащането може да стане по банков път, в брой или с кредитна/дебитна карта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 

 • Самолетен билет с редовен полет София – Рим – София на АК България Еър;

 • летищни такси;

 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Рим;

 • 6 нощувки на база закуска (на блока маса) и вечеря (4 степенно меню) с включени ¼ вино и ¼ вода за вечеря в студио в Roccamare hotel residence 4* в Гросето - http://www.roccamare.it/ ;

 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • 1 целодневна екскурзия в РИМ – обзорна

 • Полудневна екскурзия до Кастелионе;

 • Медицинска застраховка за периода на пътуването;

 • Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език;

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 

 • Екскурзии на място, които се заявяват и заплащат в България при доплащането на основния пакет:

  • Ватикански музеи и Сикстинската капела – 38.00 EUR за възрастен и 30 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.

  • Галерия Уфици във Флоренция – 32.00 EUR за възрастен и 20 EUR за лица до 18 год. - цената включва входна такса, екскурзоводска беседа на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при доплащането. Провежда се при мин. 10 човека.

 • Застраховка „Отмяна на пътуване”

 • Входни такси за посещаваните обекти

 • Доплащане от 10 евро за застраховка на лица над 80 години

 • Градска такса хотел в Рим 4 евро за нощувка – задължително, заплаща се на рецепция

 • Туристическа такса 1 евро на ден (6 евро за престоя) - задължително, заплаща се на рецепция
 • Допълнителни екскурзии:

  • екскурзия до Флоренция - 48 евро

  • екскурзия до Сан Джиминяно Сиена – 45 евро

  • екскурзия до Асизи - 48 евро

  • екскурзия до Питилиано и термите на Сатурния -  28 евро

Поредността на екскурзиите може да бъде променена с цел оптимизиране на времето

!!! БОНУС!!!       

 При закупуване на пакет от 4 екскурзии в България – отстъпка 10% от цената

Съгласно чл.80 от ЗТ за вярна и актуална информация се счита, получената в офисите на Фреш Холидей!

Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море

22.09 - 29.09.2017/ 29.09 - 06.10.2017
Екскурзия със самолет

Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море

Цена на човек от
1148 лв.
Запитване
за резервация
Име*
Имейл*
Телефон*
От дата
До дата
Брой възрастни*
Брой деца
Уточнения
Моля, попълнете символите
Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна :
 
Начало | Италия | Екскурзии | Италия | Рим | Специални предложения за почивка | Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море Италия

Галерия Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море

Рим, Тоскана и Свети Франциск - Почивка на Средиземно море

Италия. Още предложения за екскурзии

ИТАЛИЯ – РИМ – Вечният град
14.10 - 17.10.2017
Екскурзия със самолет
Цена на човек от
698 лв.
Почивка в Италия - Пулия 2017
02.09 - 09.09.2017; 09.09 - 16.09.2017; 16.09 - 23.09.2017; 23.09 - 30.09.2017
Екскурзия със самолет
Цена на човек от
860 лв.
Красотата на Италианските езера
20.09 - 25.09.2017
Екскурзия със самолет
Цена на човек от
799 лв.
Още предложения
Самолетни билети + хотел - Пакет Полет + хотел
Морски круизи

Фреш Холидей
Адрес: ул.”Димитър Манов” №17
ж.к. Иван Вазов, Гр. София

Работно време: 9:00 - 18:00 (понеделник- петък)

Телефон/Факс: +359 2 8510024
Телефон: +359 2 8157271

Мобилни телефони:

+359 878 755 567
+359 878 755 547

+359 877 75 54 65

E-mail: info@freshholiday.bg

 

Следвайте ни
Fresh Holiday Fresh Holiday Fresh Holiday Fresh Holiday Fresh Holiday
© 2014 - 2017 Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна Фреш Холидей - почивки, екскурзии, хотели, билети, рент-а-кар, туристическа агенция София, туристическа агенция Варна Уеб дизайн Informano
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!